Bitcoin Prijs nog steeds 137%+ omhoog sinds Zwarte Donderdag, ondanks de recente daling onder $9.000: Top Analist

Michael van de Poppe, een fulltime handelaar en analist uit Amsterdam, heeft zijn Twitter-pagina bezocht om de gemeenschap te vertellen dat ondanks de recente val van de Bitcoin-prijs, het vlaggenschip van de cryptocrisis nog steeds goed genoeg is.

Hij heeft echter gewaarschuwd dat de crypto-markt in het weekend ‚trappy moves‘ kan vertonen.

Bitcoin-prijs is +137% sinds Zwarte Donderdag‘.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin Billionaire tegen $9.058 nadat het op 25 juni kortstondig onder het niveau van $9.000 is gegaan. Eerder vandaag, echter, dook BTC weer onder $9.000 en bereikte $8.975, volgens de cijfers van CoinMarketCap, maar heeft zich sindsdien hersteld.

Prominente analist uit Nederland, Michael van de Poppe, heeft de gemeenschap eraan herinnerd dat ondanks de huidige duik (en die eerder deze week), de Bitcoin-prijs nog steeds 137 procent omhoog is sinds 12 maart.

Deze datum is algemeen bekend als Zwarte Donderdag in de gemeenschap, toen BTC binnen vierentwintig uur meer dan 50 procent verloor en er een maand over deed om zich te herstellen.

Intensieve prijsbewegingen kunnen zich dit weekend voordoen.

Populaire analytische provider Skew kondigde het aflopen aan van de Bitcoin-opties ter waarde van meer dan $1 mld op cryptobeurzen op 26 juni. Op vrijdag kondigde de grootste beurs die zich bezighoudt met BTC-opties en -futures, Deribit, de afloop aan van BTC-opties met een notionele waarde van 675 miljoen.

Analist en crypto-columnist Joseph Young verklaarde vrijdag dat dit een van de drie redenen was waarom het weekend ‚zeer interessant‘ gaat worden voor Bitcoin.

Net als de heer van de Poppe in de tweet hierboven vermeldde Joseph Young dat er in het weekend intense prijsbewegingen kunnen optreden.