Libanesisk Bitcoin-svindlers identitet avslørt etter to års skjult cybersikkerhet

Tilsvarende 500.000 USD av disse digitale eiendelene er allerede gjenvunnet.

Etterforskningen varte to år før all relevant informasjon ble samlet inn og rapportert til myndighetene.

Å bli kontaktet av svindlere er vanlig i livet til en kryptoentusiast. Dårlig engelsk, på jakt etter en øyeblikkelig lønningsdag og fryktetaktikk representerer bare en liten brøkdel av verktøyene som brukes av den vanlige krypto-svindleren.

Imidlertid er noen svindlere som edderkopper, veving av en nett og venter på at ofrene ubevisst skal falle i fellen

I følge Energi Bureau of Investigation er Simon S. Tadros den mest sofistikerte svindleren de noen gang har møtt.

I lengste tid tyr de til den vanlige kick and block-taktikken, som bare fikk svindlere til å opprette nye kontoer og komme tilbake. Når strategien deres endret seg, gjorde teamet virkelig fremgang ved å bruke sosialteknikk mot svindlerne.

Medlemmer av teamet ville opprette kontoer for å late som om de er reelle brukere. Faktisk ventet de på å bli kontaktet av svindlere

I følge prosjektet brukte Simon S. Tadros et nettverk av alt-kontoer på Bitcoin Era for å lokke ofre til en falsk følelse av sikkerhet, ved å tilby råd, gi støtte og tjene deres tillit. Tadros ventet vanligvis to til tre uker før han prøvde å svindle folk og nærmest utelukkende svindlet folk som lette etter hjelp.

Han var også aktiv i antisvindelgrupper som ga ham et alibi og tydelig tilgang til hundrevis av kryptogrupper. Ved å implementere sosial ingeniørfag, la prosjektet merke til at alle svindlerne er alt-kontoer, og de fører til én konto Kratos.

Teamet rapporterte informasjonen til et navngitt advokatbyrå, men de stoppet ikke der. Til slutt, etter å ha funnet en kobling til hans potensielle identitet i det virkelige liv, startet de en broddoperasjon der Simon ville bevise gjennom sine handlinger at han er Kratos.

I skrivende stund har vi ingen anelse om Simon S. Tadros regnes som ønsket av det libyske politiet eller som en internasjonal kriminell. Vi har heller ikke tilgang til bevisene som er samlet inn av cryptocurrency-prosjektet, bare deres påstander.